“Toen ik startte met Chi Neng Qigong (CNQ) was mijn leven druk en enerverend: een eigen bedrijf, nieuwe liefde, samengesteld gezin, ADHD bij kindlief en complexe relatie met ex. Kortom veel ballen in de lucht. Herkenbaar? Hoewel ik gelukkig was, vroeg ik me af: hoe ga ik dit volhouden? Vooral emoties haalden me van tijd tot tijd volledig onderuit. Ik voelde me vaak moe en uitgeput; had hoofdpijn en spanningen in mijn lijf. De wekelijkse en daarna dagelijkse oefeningen van Level 1 brachten snel balans in mijn hele systeem. Ik leerde de aandacht naar binnen te richten waardoor bijvoorbeeld spanningen losgelaten konden worden. In mijn hoofd klaarde het op. Ik voelde vaste bodem onder mijn voeten en kon vertrouwen ervaren. Mijn energie kon ik vasthouden. Nog steeds is mijn leven druk en enerverend maar door CNQ ga ik hier anders mee om: lichter, minder zorgelijk, zonder stress of veel spanningen. Mijn hoofdpijnen, nek- en schouderklachten zijn verdwenen”.

Je kunt CNQ zien als een combinatie van fitness, yoga en mindfullness. De trage, eenvoudige en vloeiende bewegingen worden met gerichte aandacht uitgevoerd, liefst buiten en met mooie zachte muziek. Heel subtiel werk je aan een sterk(er) lichaam en een kalme geest. Jong, oud, met ziekte of beperking, CNQ is voor iedereen geschikt. Zittend of staand versterken de oefeningen je energie en voel je je na afloop licht, vitaal en gezond. Het zelf genezend vermogen van je lichaam wordt weer “aangezet” en je bent minder vatbaar voor virussen en vele andere lichamelijke klachten.

Mijn naam is Evamarije Smit, woon in Zeist en geef les in onze tuin en ons verwarmde bijgebouw. 1 op 1 en in kleine groepjes (corona). Ik ontwikkel een online cursus en kan live lessen geven met zoom. Als (kleine) werkgever sta ik open voor bedrijven die CNQ willen aanbieden aan medewerkers, leidinggevenden en directie. Binnen het kader van goed leiderschap heeft CNQ ook bijzondere toegevoegde waarde.

Bel gerust of mail me voor een kennismaking waarbij ik vast veel vragen kan beantwoorden. Ik geef gratis proeflessen om je een indruk te geven van het “goud” dat je hier in handen hebt.

Graag tot ziens, Evamarije.


Tel. 06-16192662 – Email. e.smit@aeneas.nl