Ontstaan en achtergrond van het instituut

Chi Neng Instituut

In 1997 volgde Patricia van Walstijn haar eerste workshop in de Verenigde Staten. In mei 1998 reisde zij naar China waar zij trainde in het Zhineng opleidingscentrum in Beidahe en in het Huaxia Healing Centre. Diep onder de indruk van Dr. Pang Ming en Zhineng Qigong vervolgde zij haar lessen in de Verenigde Staten en in China. Patricia startte eind 1998 met Chi Neng Qigong in Europa. Zij richtte het Chi Neng Instituut op met als doel het opleiden van instructeurs en mensen kennis te laten maken met Chi (Zhi) Neng Qigong. De bewegingsleer wordt door instructeurs onderwezen op (sport)scholen, bij bedrijven en in eigen praktijk.

Chi Neng (Zhineng) Qigong

Zhineng Qigong is de Chinese bewegingsleer die Dr. Pang Ming ontwikkelde. Toen Patricia van Walstijn na haar training en kennismaking met Dr. Pang Ming in 1998 in China besloot deze leer naar Europa te brengen, werd haar gevraagd dat niet onder de naam Zhineng te doen. Vanwege de problemen met Falun Gong werd ook het het Zhineng centrum waar inmiddels 7000 mensen elke dag trainden scherp in de gaten gehouden door de overheid. Om deze reden gebruikten collega’s Luke Chan de naam ‘Chi Lel’ en Mingtong Gu de naam ‘Wisdom Healing Qigong’.

Het Chi Neng Instituut blijft zo dicht mogelijk bij de zuivere leer en doet er alles aan om de kwaliteit hoog te houden. We werken hiervoor nauw samen met Teacher Li Hongshi. Teacher Li stond tien jaar aan het hoofd van de ‘Teachers training division’ in het Huaxia Zhineng Centre. In die functie was hij verantwoordelijk voor de training van alle Zhineng teachers. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het ‘Recovery Centre’. De instructeurs van het Chi Neng Instituut hebben allemaal les gehad van Teacher Li.