Opleiding tot instructeur Level 3

De opleiding tot instructeur Level 3 – Wu Yuan Zhuang

De ‘Opleiding Level 3’ duurt minimaal anderhalf jaar. Tijdens je opleiding volg je in totaal 23 verplichte opleidingsdagen. Thuis werk je dagelijks aan een Gong (een bepaalde periode waarin je een onderdeel/oefening of combinatie doet). De opleiding bestaat uit:

Module dagen
Introductiedag Level 3   1
4 x Module Level 3 (Blok 1, 2, 3 en 4)   8
2 x Trainingsdag Level 3   2
Trainingsdag Level 3 – chanting   1
2 x Level 3 met Teacher Li Hongshi (4 dgn.)   8
Examendag   1
Blok naar keuze waar je je presentatie houdt   2
Totaal  23

Wanneer ben je klaar voor Level 3?
Het is belangrijk dat je een stevige basis legt met Level 2 voordat je verder gaat met Level 3. Dat is niet afhankelijk van wel/niet examen doen maar wel van je training. Heb je de Gongs gedaan? Ben je fysiek en mentaal krachtiger geworden? Kun je jezelf en je monkeymind observeren en met rust laten? Als dat het geval is kan je verder met Level 3 en gaat het je ook heel veel brengen. Jij bent degene die dat zelf kan beoordelen.

Wat Level 3 anders maakt dan Level 1 en 2, is de combinatie van fysieke beweging, het inzetten van handmudra’s, het chanten van klanken bij specifieke organen en het oproepen van bijbehorende emoties. De combinatie van deze aspecten stimuleert de kai-he beweging in de organen. Hierdoor worden niet alleen je fysieke organen sterker, je ervaart ook het stabieler worden van je emotionele en mentale lichaam.

De vorm is opgebouwd uit drie belangrijke secties:

  • De onderdelen 1 t/m 4 – de eerste sectie – zijn ondermeer bedoeld om de verbinding tussen Hunyuan qi van de organen en externe Hunyuan qi sterker te maken en je voor te bereiden op de oefeningen specifiek voor de organen.
  • De onderdelen 5 t/m 9 – de middelste sectie – gaan we  door beweging, handmudra’s en klanken aan het werk met jing (het fysieke aspect), qi en shen (het mind aspect) van het hart, de nieren, de milt, de lever en de longen.
  • De onderdelen 10 t/m 13 – de middelste sectie – de fysieke Hunyuan qi vloeit samen met de oorspronkelijke Hunyuan qi van de organen.

Klik hier voor een pdf van de opleidingen

Als je de opleiding vooruit plant en betaalt krijg je een totaalfactuur met 10% korting. Betalingsregelingen zijn ook mogelijk.

Exameneisen Chi Neng Qigong instructeur Level 3

Voor het examen tot Level 3 instructeur schrijf je je in bij het Chi Neng Instituut. Het examen bestaat uit één dag; de datum wordt in onderling overleg met Arianne de Zwart vastgesteld. Deze dag staat los van de opleidingsblokken en doe je samen met 2 of 3 andere examenkandidaten. 

Naast de examendag geef je tijdens één van de opleidingsblokken een korte presentatie van ongeveer 20 minuten over één van de 13 onderdelen, één van de opleidingsblokken of vanuit de theorie van Level 3. Een uitgebreide verdieping vanuit jouw ervaring, expertise of kennis (bijvoorbeeld vanuit je kennis van TCM).  Voor deze presentatie worden overige Level 3 studenten (in opleiding of geslaagd) uitgenodigd om online aanwezig te zijn. Tevens lever je minimaal twee weken voor je examen een verslag in waarin je hebt uitgewerkt wat Level 3 voor jou betekent. Wat is er veranderd tijdens je opleiding met betrekking tot je fysieke en emotionele qi-systeem. Waar ben je tegenaan gelopen gedurende de opleiding, tijdens de uitvoering van je gongs en – vooral – hoe ben je daarmee omgegaan. Verwacht wordt een persoonlijke reflectie van jouw proces gedurende de opleiding. 

Voor het examen heb je de gongs afgerond zoals verwerkt in het gong formulier Level 3.

Samengevat:

  1. Je hebt alle 23 dagen van de opleiding afgerond;
  2. Een correcte uitvoering van de volledige oefening van 13 onderdelen;
  3. Je kunt de oefening doorspreken;
  4. Je hebt tijdens één van de opleidingsblokken een korte presentatie gegeven;
  5. Een correcte uitvoering van de jing-qi-shen klanken van de vijf Zang organen.
  6. Een verslag van het verloop van je opleiding en de veranderingen die je daarbij hebt doorgemaakt;
  7. Je hebt minimaal vier gongs volbracht tijdens de opleiding tot Level 3 instructeur.

Herexamen is mogelijk en gaat altijd in overleg met het Chi Neng Instituut Nederland. Het herexamen neemt meestal één dag in beslag.

Memberships
Iedereen kan een CONNECT of COMPLETE Membership nemen bij The House of Qigong waarbij je toegang krijgt tot online trainingen, cursussen en talks. Opgericht door het Chi Neng Instituut om Qigong voor iedereen toegankelijk te maken.

Klachtenprocedure Ben je ergens niet tevreden over? Laat het ons weten. Klachten worden door het Chi Neng Instituut gezien als leermomenten en kansen ter verbetering van de kwaliteit van de organisatie- en opleidingsprocessen.

Waar kun je terecht? De medewerker van het secretariaat is het eerste aanspreekpunt. Kan hij de klacht zelf niet oplossen, dan overlegt hij met de hoofdopleider. Heb je een klacht? Stuur een e-mail naar nederland@chineng.eu.