Vervolgopleiding tot instructeur Level 2

De Vervolgopleiding tot instructeur Level 2

De Vervolgopleiding Level 2 doe je net zoals de Level 1 opleiding in je eigen tempo en op je eigen manier. Tijdens je opleiding volg je in totaal 19 verplichte opleidingsdagen verdeeld over verschillende modules. Thuis werk je dagelijks aan een Gong. Patricia van Walstijn gaat over de opleidingsplanning en we raden je aan een belafspraak met haar te maken om samen te kijken welke weg voor jou het beste past naar je examenweekend. Hier vind je het studieplan voor de Level 2 opleiding. De opleiding bestaat uit:

Module dgn
Introductiedag Level 2   1
4 x Vervolgmodule, Level 2*   8
De Verdieping van CNQ   2
2 x Trainingsdag Level 2   2
Traditional Chinese Medicine Level 2   1
Level 2 met Teacher Li Hongshi   4
Examenvoorbereiding   1
   
Totaal  19


*Examen doe je tijdens de laatste Vervolgmodule. Als je de Summerschool doet of je gaat mee op Trainingsreis dan tellen die dagen mee i.p.v. Vervolgmodules en/of Trainingsdagen. 
 

De gongs die je thuis zelf doet zijn*:
• gehele Body & Mind oefening;
• elk van de 10 onderdelen van de B&M oefening 10 dagen achtereen, minimaal 15 minuten per onderdeel;
• naar keuze 100 Wall Squats of 15 minuten Crane’s Walk;
• Warming-up relax;
• Meridiaantapping;
• Chen Qi 10 minuten;
• Cheng Bi 8 minuten.
*Als je de onderdelen in het begin te zwaar vindt kun je deze tijdens je Gong geleidelijk opbouwen.

Klik hier voor een pdf van de Basis- en Vervolgopleiding

Als je de hele opleiding vooruit wilt plannen en betalen krijg je een totaalfactuur met 10% korting.

Modules Level 2

Exameneisen Chi Neng Qigong instructeur level 2

Het examen voor Level 2-instructeur vraag je tijdig aan bij het Chi Neng Instituut. Of je examen kunt doen, hangt ook af van de beoordeling van je docent tijdens de Level 2 modules. Minimaal een week voor je examenvoorbereiding lever je een verslag in over jouw eigen persoonlijke ontwikkeling in de tijd dat je bezig was met de Level 2.

Minimaal een week voor je examen lever je het theorie examen in waar je aan de hand van de vragen jouw theoretisch inzicht en je persoonlijke visie op de theorie hebt uitgewerkt. De vragen ontvang je per mail van het Chi Neng Instituut. Hierbij maak je gebruik van de opleidingsmap, studieboek Xing Shen Zhuang, Level 2 en het boek ‘Bring home your heart’ van Li Hongshi.

Tijdens je opleiding laat je de Gongs die je hebt gedaan aftekenen in je logboekje. Het examen doe je tijdens de laatste tweedaagse workshop Level 2.

Tijdens het examen verwachten we:

1. correcte uitvoering van de Body & Mind oefening;
2. uitvoering van honderd Wall Squats of 15 minuten Crane’s Walk;
3. uitvoering van Chen Qi (5 minuten);
4. uitvoering van Cheng Bi (8 minuten);
5. dat je een groep door de Body & Mind oefening, de Warming up Relax en de Meridiaantapping kunt leiden;
6. dat je als instructeur tijdens de examenmodule elk moment kan worden ingeschakeld om iets uit te leggen aan de groep.

Herexamen is mogelijk en gaat altijd in overleg met het Chi Neng Instituut Nederland. Het herexamen neemt meestal één dag in beslag.

Lidmaatschap
Tijdens je opleiding kun je lid worden van het Chi Neng Instituut. Als lid heb je o.a. recht op korting op alle producten. Zodra je geslaagd bent wordt je vermeld op de site en verwijzen wij studenten door. Je kunt meelopen met workshops en we kunnen je vragen voor het geven van workshops. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.

Klachtenprocedure Ben je ergens niet tevreden over? Laat het ons weten. Klachten worden door het Chi Neng Instituut gezien als leermomenten en kansen ter verbetering van de kwaliteit van de organisatie- en opleidingsprocessen.

Waar kun je terecht? De medewerker van het secretariaat is het eerste aanspreekpunt. Kan hij de klacht zelf niet oplossen, dan overlegt hij met de hoofdopleider. Heb je een klacht? Stuur een e-mail naar nederland@chineng.eu.

Modules Level 2