Basisopleiding tot instructeur Level 1

De Basisopleiding tot instructeur Level 1

De Basisopleiding doe je in je eigen tempo. Tijdens je opleiding volg je in totaal 21 verplichte opleidingsdagen, verdeeld over verschillende workshops. Indien gewenst begeleidt en adviseert Patricia van Walstijn je bij het plannen van je opleiding d.m.v. een belafspraak.
Thuis werk je dagelijks aan een gong (een periode van 100 dagen waarin je één oefening doet). Kijk hier voor het Studieplan Chi Neng Instituut opleiding Level 1 en Schrijf je hier in voor de workshops van je keuze. Onze opleiding is door diverse instanties geaccrediteerd en bestaat uit:

• één ‘Introductiedag’;
• drie keer een tweedaagse ‘Basisworkshop, Level 1’*;
• tweedaagse workshop ‘De Essentie’;
• tweedaagse workshop ‘De Beleving’;
• twee keer een ‘Trainingsdag Level 1’;
• één dag ‘Traditionele Chinese Geneeskunde Level 1’;
• één dag ‘Anatomie, qi en emoties’;
• vierdaagse ‘workshop Level 1’ met Teacher Li Hongshi;
één dag ‘Examenvoorbereiding’;
• een stagedag bij een eendaagse ‘Introductiedag’.
*examen tijdens de laatste tweedaagse basisworkshop

Klik hier voor een pdf van de Basis- en Vervolgopleiding

Als je de hele opleiding vooruit wilt plannen en betalen krijg je een totaalfactuur met 10% korting.

Workshops Level 1

Exameneisen Chi Neng Qigong instructeur level 1
Het examen tijdens je laatste tweedaagse workshop vraag je zelf (tijdig) aan bij het Chi Neng Instituut. Voorafgaand aan je examentraining lever je een verslag in van je persoonlijke ontwikkeling gedurende de opleiding. Tijdens het examen lever je de Gong-formulieren in van de Warming up, Lift Qi Up and Pour Qi Down (LQU), vijftig Wall squats, 3-Centres Merge (3-CM) en Sway La Qi. Tijdens het examen verwachten we:

1. een correcte uitvoering van de Lift Qi Up, Wall squats en de 3-CM;
2. uitvoering van vijftig Wall Squats binnen eigen mogelijkheden;
3. uitvoering van 33 minuten armengong;
4. dat je een groep door de LQU kunt leiden zonder cd;
5. beantwoording van tien theorievragen, die gebaseerd zijn op de opleidingsmap.

Jaarlijkse update
Als je als instructeur aangesloten wilt blijven bij het CNI, verwachten we dat je per jaar minimaal één update doet. Dat kan door de update-dag voor instructeurs (65 euro) te volgen, maar natuurlijk ook door met één van de andere workshops mee te doen.

Herexamen is mogelijk en gaat altijd in overleg met het Chi Neng Instituut Nederland. Het herexamen neemt meestal één dag in beslag.

Lidmaatschap
Tijdens je opleiding kun je lid worden van het Chi Neng Instituut. Als lid heb je o.a. recht op korting op alle producten. Zodra je geslaagd bent wordt je vermeld op de site en verwijzen wij studenten door. Je kunt meelopen met workshops en we kunnen je vragen voor het geven van workshops. Klik hier voor meer info over het CNI_lidmaatschap

Klachtenprocedure Ben je ergens niet tevreden over? Laat het ons weten. Klachten worden door het Chi Neng Instituut gezien als leermomenten en kansen ter verbetering van de kwaliteit van de organisatie- en opleidingsprocessen.

Waar kun je terecht? De medewerker van het secretariaat is het eerste aanspreekpunt. Kan hij de klacht zelf niet oplossen, dan overlegt hij met de hoofdopleider. Heb je een klacht? Stuur een e-mail naar nederland@chineng.eu.

Workshops Level 1