Opleiding tot instructeur Level 1

De opleiding tot instructeur Level 1

Je doet de opleiding in je eigen tempo en je volgt in totaal 21 opleidingsdagen, verdeeld over verschillende modules. Patricia van Walstijn begeleidt en adviseert je graag bij het plannen van je opleiding d.m.v. een belafspraak. Kijk hier voor het Studieplan Chi Neng Instituut opleiding Level 1. Onze opleiding is door diverse organisaties geaccrediteerd en bestaat uit:

Module dagen
Introductiedag   1
3 x Module Level 1*   6
De Essentie van CNQ   2
De Beleving van CNQ   2
2 x Trainingsdag Level 1   2
Traditional Chinese Medicine Level 1   1
Anatomie, qi en emoties   1
Level 1 met Teacher Li Hongshi   4
Examenvoorbereiding   1
Stagedag   1
Totaal 21

.
*Examen doe je tijdens de laatste Module Level 1. Als je de Summerschool doet of je gaat mee op Trainingsreis dan tellen die dagen mee i.p.v. Modules Level 1 en/of Trainingsdagen Level 1.  

Klik hier voor een pdf van de opleidingen

Als je de opleiding vooruit plant en betaalt krijg je een totaalfactuur met 10% korting. Betalingsregelingen zijn ook mogelijk. 

Exameneisen Chi Neng Qigong instructeur level 1
Het examen tijdens je laatste tweedaagse module vraag je zelf (tijdig) aan bij het Chi Neng Instituut. Voorafgaand aan je examentraining lever je een verslag in van je persoonlijke ontwikkeling gedurende de opleiding. Tijdens het examen lever je de Gong-formulieren in van de Warming up, Lift Qi Up Pour Qi Down (LQU), Wall squats, 3-Centres Merge (3-CM) en Sway La Qi. Tijdens het examen verwachten we:

1. een correcte uitvoering van de Lift Qi Up, Wall squats en de 3-CM;
2. uitvoering van vijftig Wall Squats binnen eigen mogelijkheden;
3. uitvoering van 33 minuten armengong;
4. dat je een groep door de LQU kunt leiden zonder cd;
5. beantwoording van tien theorievragen, die gebaseerd zijn op de opleidingsmap.

Herexamen is mogelijk en gaat altijd in overleg met het Chi Neng Instituut Nederland. Het herexamen neemt meestal één dag in beslag.

Memberships
Iedereen kan een CONNECT of COMMUNITY Membership nemen bij The House of Qigong waarbij je toegang krijgt tot online trainingen, cursussen en talks. Opgericht door het Chi Neng Instituut om Qigong voor iedereen toegankelijk te maken.

Klachtenprocedure Ben je ergens niet tevreden over? Laat het ons weten. Klachten worden door het Chi Neng Instituut gezien als leermomenten en kansen ter verbetering van de kwaliteit van de organisatie- en opleidingsprocessen.

Waar kun je terecht? De medewerker van het secretariaat is het eerste aanspreekpunt. Kan hij de klacht zelf niet oplossen, dan overlegt hij met de hoofdopleider. Heb je een klacht? Stuur een e-mail naar nederland@chineng.eu.

Nu ik bezig ben met de afronding van de Level 1 opleiding, kijk ik terug naar een opleiding die mij veel heeft gebracht en geleerd. Ik kan oprecht zeggen dat Chi Neng Qigong mij zoveel veranderingen in het leven heeft gebracht.
Ik ervaar minder stress, mijn nachtrust is kwalitatief beter geworden, mijn vrees voor hoogtes is aanzienlijk minder geworden en de relaties met mensen in mijn omgeving is verbeterd. Ook heeft de verdieping in Daode mij de moed gegeven om dingen in mijn leven te laten gaan, te accepteren of er niks van te vinden om zo energie lekken te voorkomen.

– Nadine Sharon