Waarom een opleiding bij ons volgen?

Opleidingen Level 1, 2 en 3

Onze opleidingen zijn gericht op het aanleren en doorgeven van Chi Neng Qigong. Je volgt diverse modules, je doet je ‘Gongs’ (thuistraining), je loopt stage en je doet examen.

We maken een persoonlijke opleidingsplanning
Samen kijken we naar de mogelijkheden die je hebt. Iedereen heeft een eigen ritme en andere wensen en financiële mogelijkheden. Ook kijken we naar een mooie flow tussen je fysieke aanwezigheid en ev. online lessen. Zo wordt je opleiding een mooie beleving waarbij je niet alleen oefeningen leert maar die ook helemaal past bij jou.

Klik hier voor een pdf van de opleidingen

Waarom een opleiding bij het Chi Neng Instituut?
De oefeningen en theorie van Chi Neng Qigong maken je krachtiger en zorgen ervoor dat je zowel fysiek als mentaal in balans komt. Zeker als je de opleiding doet zul je er allereerst zelf veel baat bij hebben.

1. Patricia van Walstijn, oprichter van het Chi Neng Instituut, heeft getraind bij dokter Pang Ming zelf in China en zij bracht deze Qigong-vorm in 1998 naar Nederland.
2. Teacher Li Hongshi is docent aan onze opleiding en hij heeft in het Centrum van dr. Pang alle Chinese leraren opgeleid. Hij bezoekt dr. Pang nog steeds.
3. We hebben sinds 1998 ervaring in het opleiden van instructeurs.
4. Je kunt op elk gewenst moment met de opleiding starten.
5. Je hebt zelf invloed op de uiteindelijke prijs van de opleiding door een deel online te volgen en door de route die je kiest. Bovendien zijn betalingsregelingen mogelijk.
6. Als je geïnteresseerd bent in de opleiding maak je een bel-afspraak met Patricia die jou adviseert bij je ev. planning.
7. Je krijgt les van een klein team docenten, zodat je meerdere invalshoeken hebt om jouw eigen weg te gaan vinden als instructeur.
8. We bieden een mooie balans tussen theorie, praktijk en zelfstudie.
9. We zijn helder over waar we als Instituut voor staan: het zo zuiver mogelijk doorgeven van de leer van Dr. Pang Ming.
10. Weet je het nog niet zeker? Volg dan een introductiedag om kennis te maken. Mocht je verdergaan dan telt die ook gelijk mee voor je opleiding.

Studieplan en accreditaties
Kijk hier voor het Studieplan Chi Neng Instituut opleiding Level 1 en hier voor de accreditaties door diverse opleidingsinstituten. Bel of mail ons vooral als je vragen hebt.

Als je de hele opleiding vooruit wilt plannen en betalen krijg je op de totaalfactuur 10% korting. Betalingsregelingen zijn ook mogelijk.

Wat zeggen instructeurs over de opleiding

“De opleiding voor Level 1 en 2 is voor mij geen opleiding maar meer een ontwikkeling van de Chi Neng Qigong Lifestyle. De docenten begeleiden en trainen vanuit het gedachtegoed van Dr. Pang Ming. De oefeningen worden overgedragen met veel aandacht, warmte, veiligheid en humor waarbij respect voor ieders eigenheid niet ontbreekt. Gedurende de opleiding word je continu gestimuleerd en uitgedaagd je grenzen te verkennen en je gedachten(patronen) te onderzoeken. Zodoende kom je steeds dichter bij je eigen kern en in je eigen kracht. Precies zoals Chi Neng Qigong bedoeld is.”

“In een jaar ben ik door dagelijks te oefenen èn de liefdevolle begeleiding van de docenten van het Chi Neng Instituut tijdens de workshops, enorm gegroeid. Verlost van fysieke klachten, sta ik meer in mijn kracht en leef ik in het hier en nu. Ik voel me sterker verbonden met de mensen om me heen en geniet van de natuur. Ontspannen en vitaler dan eerst, ga ik als instructeur aan de slag om anderen dit ook te leren ervaren. De opleiding tot CNQ-instructeur level 1, is het mooiste cadeau dat ik mijzelf ooit gegeven heb!”

“Na een workshop met Patricia van Walstijn in Mallorca was ik zo onder de indruk van de uitwerking van de oefeningen dat ik heb besloten om de opleiding tot instructeur te gaan volgen. Ik volgde al een aantal jaren de Chi Neng Qigong lessen van mijn man in onze Studio naast mijn lessen als Yogadocent. Door het volgen van de opleiding wordt de Chi Neng Qigong echt een onderdeel van je leven en kom je steeds sterker in je eigen kracht te staan. De opbouw van de opleiding met een aantal weekenden ofwel workshops zoals in Mallorca, de trainingsdagen, de deskundige begeleiding en het doen van de gongs zorgen er voor dat je aan het eind van opleiding de kennis met vol vertrouwen kan doorgeven.”