In 2007 kwam ik in aanraking met Chi Neng Qigong (CNQ). Daarvoor beoefende ik circa 10 jaar Hatha- en Raja yoga. Na een tijd kon ik de discipline om yoga te doen niet meer echt oppakken. Een zoektocht naar iets nieuws……
Ik volgde aanvankelijk een basiscursus bij Dimphy van Alphen en voelde direct resultaat. Ik integreerde CNQ in mijn dagelijks leven en door de dag te beginnen en af te sluiten met Chi Neng blijf ik in evenwicht, letterlijk en figuurlijk.

Daarom besloot ik de opleiding te gaan volgen; ik had er zoveel profijt van. Al snel raakte ik zo enthousiast dat ik in 2009 Chi Neng Uden oprichtte. Op een eenvoudige wijze kun jij ook leren om je lichaam en geest te ontspannen, te voeden en zorgen dat ze één zijn. Mijn man, dochter en mijn omgeving varen er wel bij. Chi Neng Qigong is zo allesomvattend en krachtig, graag deel ik deze methode met jou!

CNQ is toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen met een lichamelijke beperking omdat je veel met je mind, je harte en je ziel aan de slag gaat. Zowel individuele begeleiding als in groepsverband geef ik les. Ook verzorg ik bij bedrijven energy-workshops en organiseer ik 6-daagse Qigongreizen en stilte retraites in Andalusië en de Pyreneeën waar je op een fantastische plek je volledig kunt ontspannen zodat je met ‘inzichten voor het leven’ weer naar huis gaat.

Om meer te begrijpen van deze Oosterse materie heb ik mijn diploma’s in 2010 behaald van de Basis Vakopleiding (TCM) Traditionele Chinese Medicine bij Qing Bai Academie met als specialisme vijf-elementenvoedingsleer bij Jutta Koehler in 2014. In mijn lessen ontvang je heerlijke recepten volgens deze leer om zo op verschillende wijze je levenskracht te optimaliseren: we eten maar liefst 3 keer per dag, maar voeden we of vullen we ons lichaam? In 2016 heb ik de orthomoleculaire voeding bestudeerd en me verdiept in de darmflora (het microbioom dieet). Steeds meer mensen zijn zich bewust van de positieve en negatieve invloeden die de voeding heeft op de darmbacteriën, je lichaam en geest. Deze kennis, in combinatie met de vijf-elementen voedingsleer, deel ik graag met je; je kunt bij mij terecht voor een individueel voedingsadvies en kookleergangen vijf-elementen in puur koken met kruiden en specerijen, afgestemd op jouw interne klimaat.

Met Qigong én 5-elementen voedingsleer leer je weer bewust en met aandacht er voor je lichaam te zijn. Mijn motto: het is een kunst om gezond, soepel en tevreden (gelukkig) oud te worden!