Sinds 2014 beoefen ik Chineng Qigong.

Vanaf de eerste les was ik enthousiast over deze manier van bewegen. Chinese geneeswijzen hebben me altijd gefascineerd en deze bewegingsvorm sluit helemaal aan op de filosofie die hieraan ten grondslag ligt.

Met rustige bewegingen wordt het lichaam losgemaakt en ontspannen en wordt de geest tot rust gebracht. De eenvoudige, vloeiende bewegingen stimuleren de levensenergie (Qi), waardoor de doorstroming in de meridianen wordt bevorderd en op den duur blokkades in de meridianen kunnen oplossen. De bewegingen worden uitgevoerd met volledig geconcentreerde aandacht en in feite kun je het daardoor ook als “meditatie in beweging” beschouwen.

Om veel meer over Chineng Qigong te leren en de beoefening te verdiepen, besloot ik in 2016 de opleiding te gaan volgen. Inmiddels ben ik gediplomeerd instructeur Level 1 en Level 2 en is Chineng Qigong niet meer weg te denken uit mijn leven. Iedere dag train ik met veel plezier. En het effect: mijn lichaam is veel soepeler, vitaler en krachtiger geworden. Daarnaast ervaar ik veel meer rust en ontspanning in mijn hoofd.

In eerste instantie ben ik de opleiding gaan doen voor mezelf, vanwege het heilzame effect die de oefeningen op mij hadden, én voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Inmiddels ben ik ook gestart met lesgeven, want ik wil deze mooie bewegingsvorm graag delen met anderen.

Ik geef les aan kleine groepjes (maximaal 4) in een lesruimte bij mij thuis. Je bent van harte welkom!


Mail naar: elly.dijkstra5@gmail.com