In de afgelopen 20 jaar heb ik waarschijnlijk wel 100 interviews gegeven en een groot aantal artikelen geschreven en geredigeerd over Chi Neng Qigong. Vaak blijft de informatie aan de oppervlakte en makkelijk leesbaar, dat ligt aan de aard van het tijdschrift. Maar soms, heel soms is de interviewer iemand die zich echt verdiept in de leer en zelfs in de persoon die de leer doorgeeft. Ik in dit geval.

Een bescheiden vrouw die al vele jaren Taji beoefent staat voor mijn deur. Connie Witte komt het interview afnemen. Mijn verbazing neemt toe naarmate het interview vordert; zij heeft mijn boeken gelezen, zich verdiept in de leer mijn eerdere interviews en cv… Ik raak enthousiast; een fijne sparringpartner die veel weet en daardoor diepgaande en kritische vragen stelt. Daar hou ik van, dus het wordt een lang en inspirerend gesprek. Over qigong, over taiji en over het leven.

Gek eigenlijk dat ik al 20 jaar lesgeef en nu pas in het enige geprinte vakblad dat Nederland bezit over C(Z)hi Neng Qigong vertel. Kijk hier voor het volledige interview.

Qi-volle groet,

Patricia.