Docent Traditionele Chinese Geneeskunde

“Ik ben Rixt Dorrestein en ik heb ruim 30 jaar ervaring als logopediste in verschillende vormen van speciaal onderwijs, met kinderen van 4 tot 18 jaar. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met autisme.

Jaren geleden ben ik zeer enthousiast geraakt over de Chinese geneeskunde. Wat me daar zo in aanspreekt is de holistische visie, gericht op de gezondheid van de mens in zijn geheel, dus zowel lichamelijk als geestelijk, als uniek wezen in relatie tot zijn natuurlijke omgeving. Acupunctuur, tuinatherapie (= Chinese massagetherapie), voeding en Qigong-oefeningen beïnvloeden de energiestroom in het lichaam, zodat de energie weer vrij kan stromen. Hierdoor kan het zelfgenezend vermogen van het eigen lichaam zijn werk optimaal doen. Dit herstelt de harmonie, waardoor gezondheid en welbevinden bevorderd worden.

Inmiddels heb ik verschillende deelgebieden van de Chinese geneeskunde bestudeerd, waaronder Chinese acupunctuur, tuinatherapie voeding en Chi Neng Qigong (instructeur level 1 en 2 en kinderinstructeur) en heb ik meerdere keren stage gelopen in binnen- en buitenland. Op dit moment heb ik, naast mijn baan als logopediste, een eigen praktijk in de Chinese geneeskunde, waar ik vol enthousiasme en inzet, kinderen en volwassenen help om pijn- en klachtenvrij te worden.”