Al meer dan 50 jaar beoefen ik yoga. Ik mediteer al vele jaren in de (Boeddhistische) traditie van Thich Nhat Hanh en de Vipassana traditie. Na mijn pensionering als psycholoog-psychotherapeut ben ik mij gaan richten op het geven van Mindfulness- en Zelfcompassietrainingen. Inmiddels geef ik deze alleen nog in de vorm van stilte- en oefenmiddagen.

Chi Neng Qigong, waar ik voor het eerst mee in contact kwam tijdens een introductiedag bij Patricia in 2018, sloot naadloos aan op waar ik al jarenlang mee bezig was. Ik voelde me onmiddellijk geraakt door deze ‘meditatie in beweging’. Het stromen van de energie, de verbinding met het universum, maar ook de verbinding naar binnen, met mijn hart, waren zo voelbaar. De oefeningen gaven me ook meer kracht en vitaliteit. Mindfulness, (zelf)compassie, yoga, meditatie, alles komt voor mij bij elkaar in Chi Neng Qigong.

Ik bleef trainingsdagen volgen en heb examen Level 1 en 2 gedaan. Mijn beoefening van Chi Neng Qigong verdiept zich steeds meer. Inmiddels ben ik begonnen met het volgen van Level 3 trainingsdagen.

Chi Neng Qigong is een deel van mijn leven geworden, waar ik heel dankbaar voor ben. Ik geef les in een kleine groep. In 2024 komt er hopelijk nog een groep bij. Het voelt als een geschenk dat ik Chi Neng Qigong kan doorgeven.


www.marijkedekoning.nl | info@marijkedekoning.nl | telefoon: 06 38 75 10 08