Van genezen naar helen

Mijn compas in het leven is altijd mijn lichaam geweest. Deze bewustwording was helend en pijnlijk tegelijkertijd en kwam tijdens mijn grootste reis, toen ik de diagnose borstkanker kreeg. Heel helder wist ik dat mijn fysieke klachten een relatie hadden met mijn emotionele en spirituele staat van zijn en dat deze ook aandacht behoefden naast de fysieke genezing. Hierdoor ging ik van fysiek genezen naar helen op alle niveaus (dus ook emotioneel, mentaal en spiritueel) en dat is ook de basis van mijn therapie.

Als therapeut ben ik gewend gesprekken te voeren met mijn client. Chi Neng Qigong zie ik als een gesprek met mijn lichaam tijdens mijn eigen training om te bepalen waar mijn emoties mogelijk een fysieke blokkade oproepen. De zachte bewegingen die ik met Chi Neng Qigong uitoefen zijn als een natuurlijk medicijn voor mijn lichaam zodat ik door zelfheling weer in contact kom met mijn ware essentie.

Dit gun ik mijn cliënten in mijn praktijk ook. Ik zet Chi Neng Qigong in om de bewustwording van en in het lichaam te bevragen en bewerkstelligen. Op deze manier worden fysieke klachten voorkomen, nemen ze af of worden ze zelfs in het geheel opgelost. Mijn cliënten krijgen de oefeningen ook mee voor thuis zodat de zelfheling buiten de sessie doorzet en de client hierin een zekere autonomie ervaart. Zo wordt het gevoel van zelfrespect en zelfliefde nog verder vergroot wat bijdraagt aan de toewijding en positieve intentie tot zelfheling.


Amersfoort | 06 29 29 50 67 | karenwilke@hotmail.com