Eind 2015 ben ik begonnen met het volgen van lessen bij Jolanda Bast (Level 1 en 2 instructeur). Ik was aan het herstellen van een ongeluk dat ik kreeg in maart 2015, een herstel dat niet heel snel ging. Vanaf de eerste proefles in december 2015 wist ik dat dit iets voor mij kon gaan zijn. Ik was al maanden op zoek naar de sleutel tot mijn herstel. De zachte bewegingen en ook de eenvoud van de oefeningen brachten mij direct verbetering in mijn staat van zijn. Ik werd er blij van en dat kon ik wel gebruiken na 9 maanden revalideren.

Chineng Qigong heeft mij na mijn ongeluk zoveel gebracht dat ik nu een praktijk voor zingeving en bewustwording ben gestart (in Leusden bij Amersfoort) waar mensen die een heftige gebeurtenis hebben meegemaakt zoals een ongeluk of een ziekte, weer tot en bij zichzelf terug kunnen komen. Die hun zelfhelend vermogen kunnen gaan ontdekken via het doen van Chi Neng Qigong oefeningen om zo fysiek, mentaal en emotioneel weer in balans te komen. Daarnaast begeleid ik als gesprekspartner mensen die onrust in hun relatie ervaren na een ongeluk of ziekte doordat hun partnerrelatie is veranderd. Vaak zijn er gevoelens van onmacht doordat de patiënt/mantelzorger relatie langer duurt dan voorzien. Door in gesprek te blijven met elkaar of weer opnieuw in gesprek te komen, kan er gereflecteerd worden op wat er veranderd is. Kunnen emoties worden verwerkt en kan je samen een vorm vinden waarin je in de nieuwe situatie van onmacht naar nieuwe kracht kunt komen.

24 jaar ben ik werkzaam geweest als bedrijfseconoom en financieel planner waarvan de laatste 12 jaar als zelfstandig ondernemer in mijn eigen bedrijf Bootsman Consultancy. Mijn ongeluk en mijn herstelproces heeft mij vele inzichten gebracht. Deze inzichten en ervaringen van de afgelopen jaren en de rol die Chi Neng Qigong daarin heeft gespeeld heb ik opgeschreven in het boek “Van onmacht naar kracht”. Het is voor mij dan ook een logische stap om deze inzichten te delen met mensen die door eenzelfde soort proces gaan.


Judith Bootsman – www.vanonmachtnaarkracht.nl – 06 105 39 398