Docent ‘Anatomie, qi en emoties’

“Na negen jaar in Zwitserland gewoond en gewerkt te hebben ben ik sinds 1993 als osteopaat werkzaam. Tegenwoordig heb ik mijn eigen praktijk in Arnhem. Als osteopaat help ik het lichaam vrij te maken van blokkades met verschillende oorzaken. Een effect van de behandelingen is dat er meer ruimte in het lichaam en vaak ook in de geest ervaren wordt.

De relatie tussen onze fysieke gesteldheid, qi, emoties en bewustwording fascineert me. Omdat er in de praktijk meestal net te weinig tijd is om hier uitvoerig op in te gaan, geef ik graag les. Ik laat dan de deelnemers op een andere manier kennis met hun lichaam maken en wat het lichaam ons laat zien.

Mijn eigen ervaringen met Chi Neng Qigong zijn zeer positief en ook vele anderen hebben positieve ervaringen, maar de vraag blijft hoe het komt dat juist deze bewegingsleer zo’n positief effect op de gezondheid heeft. Op die vraag probeer ik antwoord te geven door vanuit mijn eigen vakgebied naar de Chi Neng oefeningen te kijken. Mijn bevindingen geef ik door in de workshops die ik geef bij het Chi Neng instituut.”


Jeroen Kamil (1958) heeft een praktijk voor osteopathie in Arnhem. Daarnaast is hij Chi Neng Qigong instructeur. Hij is enthousiast golfer en maakte 10 jaar lang deel uit van het fysieke begeleidingsteam van oranje en jong-oranje. Zijn grote passie is het in beweging zetten van de energie in het lichaam om pijn, emotionele lading en blokkades te helpen opheffen waardoor mensen meer in vrijheid kunnen leven en gemakkelijker bij hun potentieel komen.