Voor mij is Chineng Qigong thuiskomen in m’n hart. Toen ik in 2012 totaal uitgeput en uit balans was, ben ik gestart met het beoefenen van Chineng Qigong. Al na een paar weken voelde ik me fysiek en mentaal sterker worden maar vooral kreeg ik mijn levensvreugde weer terug. Het is voor mij zo’n grote transformatie geweest, die zoveel deuren opende dat ik de wens voelde om dit over te gaan dragen. In 2013 ben ik gestart met de opleiding bij het Chineng instituut en in 2014 met lesgeven. Ik gun iedereen een gezond, gelukkig en betekenisvol leven, omdat we allemaal verbonden zijn met elkaar en de natuur om ons heen.

Mijn visie is als je compassie voelt voor jezelf (je hart open is) en jezelf toestaat te zijn wie je werkelijk bent, er ook ruimte ontstaat om de ander te zien vanuit compassie. We zijn allemaal tijdgenoten en voelen allemaal het verlangen om vitaal en gelukkig te leven. Juist in deze bijzondere en hectische tijd kan het een hele kunst zijn om vitaal te blijven op alle gebieden, fysiek, sociaal, psychisch en emotioneel. Als ervaringsdeskundige weet ik dat Chineng Qigong hierbij een onnavolgbare rol kan spelen waarvoor ik me oprecht dankbaar voel. Nog steeds kan ik me laten raken door de oefeningen, die in alle eenvoud je terug brengen naar de essentie.

Binnen onze organisatie SlowCare, die mijn man en ik opgericht hebben, is Chineng al verweven en hoe mooi zou het zijn als, naast o.a. het vergaderen, er ruimte komt inde zorg voor Chineng Qigong. De weg gaan van hoofd naar hart is slechts 35 cm maar voor ons vaak een levensweg waarbij Chineng Qigong een essentiële bijdrage kan leveren om samen te groeien naar een mooie nieuwe toekomst. Dat is en blijft mijn innerlijke drijfveer om les te geven. Ik hoop van harte vele mensen te mogen inspireren die net als ik geraakt worden door Chineng Qigong.

Wees Welkom. Een verbonden Hartegroet, Ingeborg van Heumen-van de Mond.