In november 2017 startte ik na herhaaldelijke ontmoetingen met Chi Neng Qigong met de opleiding tot instructeur. Niet wetende dat ik vanaf die dag dagelijks de Chinese bewegingsleer met veel plezier en verwondering zou gaan beoefenen. Het brengt mentale en fysieke kracht en een gevoel van innerlijk vertrouwen. Ik kom in contact met mezelf, met mijn omgeving en met de natuur. Middels Chi Neng Qigong maak ik ruimte in mijn leven om mijn essentie te ontdekken en mijn krachten en kwaliteiten te benutten. Het delen van deze bewegingsleer is een voorrecht en ik gun een ieder deze respectvolle omgang met zichzelf, met het lichaam en haar mogelijkheden en met haar emoties. Met dankbaarheid voor dit alles.

Meer energie, gezondheid en levensvreugde ervaren, verbondenheid met je omgeving, onderdeel zijn van de natuur, zelfontwikkeling en het zelfgenezend vermogen te activeren, geeft rust en vertrouwen om het leven richting te geven zoals het voor jou bedoeld is. “Een stille geest in een krachtig lichaam”.

Als voormalig docent, huidig psychosociaal en systemisch werker en coach in de jeugdhulpverlening en gehandicaptenzorg, is instructeur Chi Neng Qigong de verbindende factor in al mijn werkzaamheden. In ons ‘houten huis’ in het buitengebied van Holten maar ook buiten in de natuur van de Sallandse Heuvelrug heb ik de ruimte om samen te trainen en te oefenen.


Wekelijkse lessen, individuele lessen, persoonlijk consult en workshops |06 17 84 62 35 | ingekerkdijk@hetnet.nl | Facebook