Zo’n 20 jaar geleden bracht een advertentie in een krantje mij in contact met Chi Neng Qigong. Het ging over een medicijnloos ziekenhuis in China, waar ze alleen bepaalde oefening deden. Daar wilde ik meer van weten! De zienswijze van Chi Neng Qigong bleek precies bij mij te passen: alles staat in verbinding met elkaar en wij hebben daar als mens onze plek in te vinden. Ik leerde, oefende en las over Chi Neng alsof mijn leven ervan af hing en er ging een wereld voor mij open. Chi Neng en de fantastische leraren die mij opleid(d)en, leerden mij dieper voelen, accepteren, begrijpen, loslaten wat niet meer bij me past en zo mijn weg te vinden in het leven. Nog steeds. Als ik voel dat mijn koers aanpassing nodig heeft, intensiveer ik mijn oefeningen en dan lijkt het weer vanzelf te gaan. De wijsheid en de liefde achter de oefeningen treft mij steeds weer. Wat een geluk dat dit op mijn pad is gekomen!

In die tijd heb ik me ook verder verdiept in de menselijke geest en lichaam. Massagetherapie, enneagram, de biologische natuurwetten volgens de Germaanse Geneeskunde, coaching en counselling, Schüssler celzouten en ademtherapie. Dat alles heeft ertoe geleid dat ik in 2019 mijn eigen Chi Neng-studio en praktijk voor persoonlijke ontwikkeling heb geopend in Oudewater. Daarmee ging een lang gekoesterde wens in vervulling.

Tijdens de wekelijkse groepslessen leer je de verschillende bewegingen van Chi Neng Qigong kennen en toepassen en we gaan diep in de beleving. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, dat vind ik belangrijk. Na verloop van tijd ervaar je hoe de oefening zich verdiept in lijf en leven. Je krijgt ook uitleg over de filosofie en de theorie achter de bewegingen. Want als je begrijpt wat je doet, wordt het aanleren eenvoudig.


Kijk op mijn website voor meer informatie en activiteiten: www.world-of-chi.nl