Een korte Chi Neng Qigong workshop op het werk zorgt ervoor dat ik die dag ineens vol energie en plezier ben. Dit gevoel heb ik lang niet meer gehad. In die workshop gebeurde écht wat! Enige tijd later (2011) start ik met de opleiding en heb me nog nooit zo goed gevoeld. Hier komt alles samen door de wisselwerking tussen lichaam en geest en de invloed die we daar zelf op hebben. De kracht van aandacht, verbinding met alles om me heen, vertrouwen in mezelf en op het leven, balans en zeker ook humor. Chi Neng Qigong brengt mij veel goeds. Vage klachten die overgebleven zijn van een whiplash, na drie keer bekkeninstabiliteit en een burnout verdwijnen. Ik voel me beter, vrolijker, krachtiger en heb veel meer energie.

Lesgeven is een van de allerleukste dingen om te doen. Het contact met de groep en het ervaren van het qiveld is altijd bijzonder. En hoe groter de groep hoe sterker het veld. Ik denk wel eens stiekem dat ik eigenlijk de mensen zou moeten betalen voor de lessen in plaats van dat zij mij betalen. Het is altijd weer een cadeautje!

Door Chi Neng Qigong leef ik mijn leven in een natuurlijke flow. Het leven is mooi en bevat alles wat we nodig hebben. Ook als het soms tegenzit. Meebewegen met dat wat er is, in het hier en nu. Ik ondersteun en spiegel mensen graag in hun ontwikkeling. Hierbij benut ik mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven o.a. als communicatieadviseur, mijn universitaire studie (Maatschappijgeschiedenis) en diverse communicatieopleidingen. Ik ben getraind in het leggen van verbanden en het combineren van inzichten uit diverse disciplines. De theorie en praktijk van Chi Neng Qigong bieden het perfecte draagvlak hierin.


Cisca den Boer (1968) is instructeur Level 1 en 2 en kinderinstructeur en ze geeft Chi Neng Qigong les in de regio Gorinchem: http://www.chillicious.nl/