Sinds april 2006 ben ik gecertificeerd instructeur Chi Neng Qigong. Sinds mijn jeugd ben ik al geïnteresseerd in diverse vormen van Martial arts. Naast 22 jaar Karate, heb ik mij ook bezig gehouden met Kendo en Tae Kwondo. Op wat latere leeftijd ben ik op zoek gegaan naar activiteiten in de wat meer meditatieve sfeer. In eerste instantie was dat Yoga, maar sinds 2003 ben ik in de ban geraakt van Qigong, en met name Chi Neng Qigong.

Vrijwel elke dag doe ik deze fantastische oefeningen, het liefst in de ochtenduren. De lichamelijke en geestelijke verbeteringen die ik via deze oefeningen kon bereiken hebben ertoe geleid dat ik de opleiding tot instructeur Chi Neng Qigong ben gaan volgen. Nu ik zelf instructeur ben wil ik deze kennis graag aan anderen overbrengen zodat ook zij de voordelen van deze traditionele Chinese meditatieve trainingsvorm mogen ondervinden.


Ben Ackermans (1957) is instructeur Level 1 en 2 en kinderinstructeur en geeft Chi Neng Qigong les in Maastricht: http://www.benackermans.nl/