“Chi Neng Qigong hielp mij het verlies van mijn man te verwerken”

Rond 2014 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Chi Neng Qigong. Maar eerst na het overlijden van mijn man in augustus 2017 ben ik het intensiever gaan beoefenen. Zijn overlijden voelde als een hele hoge golf en heeft mijn leven voorgoed veranderd. Het verleden kon ik niet meer veranderen. Ik moest in de ruimte zien te komen voorbij mijn gedachten. De stilte opzoeken en de leegte durven voelen. Meebewegen met dat wat er is, in het hier en nu. Mezelf hieraan overgeven en wat niet goed voelt loslaten.

Je kunt er een beetje mee spelen, want de diepste realiteit is dat we niet die golven zijn. Het is de verbinding onder die golven. We zijn de diepe stilte die altijd blijft, wat er ook in en om ons heen in de wereld gebeurt. Dit is mijn thuis waarop ik altijd kan terugvallen en waarin groei plaatsvindt. De bewegingen van Chi Neng Qigong helpen mij hierbij. Het opent de ruimtes waar alles weer mag stromen. Voor mij is het nu een manier van leven geworden. Het gaat veel verder dan alleen het doen van de fysieke bewegingen. Waar ik eerst altijd heel erg in mijn hoofd zat, voel ik nu veel meer innerlijke rust en balans in mijn leven. Dit wil ik graag verder uitdragen!

Dat heeft mij er toe aangezet de opleiding voor level 1 instructeur te volgen, die ik inmiddels heb afgerond. Momenteel ben ik bezig met level 2 van de opleiding. Ik heb tijdelijk in verband met zwangerschap lessen van iemand vervangen en wil binnenkort mijn eigen lessen gaan geven. Naast Chi Neng heb ik me verdiept in natuurcoaching en rouwbegeleiding.


Contactgegevens: annettealphen@gmail.com | 06 38 53 45 27 | www.annettevanalphen.nl