Directeur van het CNI, docent level 1 en 2 en kinderen

“Ik woonde in de VS toen ik in 1997 mijn eerste workshop volgde bij een Chinese leraar. Al meer dan tien jaar hield ik mij bezig met verschillende vormen van meditatie dus ik was benieuwd naar deze dynamische vorm. Ik was meteen verkocht en vertrok direct (1998), naar China om Dr. Pang Ming te ontmoeten en in het Huaxia Zhineng Qigong Teacher Training Centre mijn eerste opleiding te volgen. Diep onder de indruk van Dr. Pang en Zhineng Qigong ben ik uiteindelijk in Europa les gaan geven en heb ik de opleiding in Nederland en andere landen opgezet.

Meditatie past bij me, het observeren en naar binnen gaan is een tweede natuur waar ik me altijd al goed bij heb gevoeld. Echter toen ik voor het eerst Zhineng Qigong beoefende stond ik versteld van de kracht die in mijn lichaam op gang kwam. Ik voelde alle effecten van meditatie plus een enorme toename in vitaliteit. Ik was direct verkocht en heb me sindsdien op het beoefenen en doorgeven van Chi Neng Qigong gericht.

Wij hebben als mens de mogelijkheid om onze aandacht bewust te sturen. Dr. Pang Ming heeft met zijn methode een manier ontwikkeld om dit vermogen in te zetten om als ‘heel’ mens te functioneren. Door zelfreflectie te ontwikkelen en goed voor jezelf en je qi te zorgen draag je op een natuurlijke manier bij aan een harmonieuze wereld.”


Patricia van Walstijn (1965) is initiatiefnemer en eigenaar van het Chi Neng® Institute Europe en heeft Zhineng Qigong geïntroduceerd in Europa onder de naam Chi Neng Qigong. Zij heeft samen met Saskia Vermeesch Chi Neng voor kinderen ontwikkeld en ze geeft les in het bedrijfsleven. Sinds februari 2011 is Patricia benoemd tot ‘Honorary Advisor of the Malyasian Zhineng Qigong Federation’. Zij is auteur van drie boeken over Chi Neng Qigong, ze ondersteunde het Grieks Olympisch atletiekteam in Sydney en gaf onder meer les in de vrouwengevangenis van Curaçao. Patricia geeft de opleiding, workshops, lezingen en bedrijfstrainingen in binnen- en buitenland.

Patricia geeft de Introductiedag, diverse Basisworkshops, de Verdieping en de Trainingsdagen level 2.