Oprichter en docent bij het CNI

“Ik woonde in de VS toen ik in 1997 mijn eerste workshop volgde bij een Chinese leraar. Al meer dan tien jaar hield ik mij bezig met diverse vormen van meditatie en qigong en ik was benieuwd naar deze vorm. Ik was meteen verkocht toen ik het effect van de prachtige bewegingen voelde, en ik vertrok direct (begin 1998), naar China om Dr. Pang Ming te ontmoeten en in het Huaxia Zhineng Qigong Teacher Training Centre mijn eerste opleiding te volgen. Diep onder de indruk van Dr. Pang en Zhineng Qigong ben ik in de V.S. en Europa les gaan geven en heb ik de opleiding tot Level 1, 2 en 3 instructeur ontwikkeld.

Meditatie past bij me, het observeren en naar binnen gaan is een tweede natuur waar ik me altijd al goed bij heb gevoeld. Echter toen ik voor het eerst Zhineng Qigong beoefende stond ik versteld van de kracht die in mijn lichaam op gang kwam. Ik voelde alle effecten van meditatie plus een enorme toename in vitaliteit. Ik heb me sindsdien op het beoefenen en doorgeven van Chi Neng Qigong gericht.

Wij hebben als mens de mogelijkheid om onze aandacht bewust te sturen. Dr. Pang Ming heeft met zijn methode een manier ontwikkeld om dit vermogen in te zetten om als ‘heel’ mens te functioneren. Door zelfreflectie te ontwikkelen en goed voor jezelf en je qi te zorgen kom je in balans en draag je op een natuurlijke manier bij aan een harmonieuze wereld.”


Patricia van Walstijn (1965) is oprichter en eigenaar van het Chi Neng® Institute Europe en heeft Zhineng Qigong met toestemming van Dr. Pang Ming geïntroduceerd in Europa onder de naam Chi Neng Qigong. Patricia heeft Chi Neng voor kinderen ontwikkeld en ze geeft les in het bedrijfsleven. Sinds februari 2011 is Patricia benoemd tot ‘Honorary Advisor of the Malyasian Zhineng Qigong Federation’. Zij is auteur van drie boeken over Chi Neng Qigong, ze ondersteunde het Grieks Olympisch atletiekteam in Sydney en gaf onder meer les in de vrouwengevangenis van Curaçao. Patricia geeft de opleiding, workshops, lezingen en bedrijfstrainingen in binnen- en buitenland. Interview met Patricia.

Patricia geeft diverse workshops voor de Level 1 en 2 opleiding.