Docent Chi Neng Instituut

“Mijn levenslessen kwamen altijd via fysieke aandoeningen. Eén van de eerste en grootste lessen die ik te leren had, was een val van mijn paard; mijn onderste ruggenwervels (precies rondom Mingmen) waren gebroken en er was ‘niets’ aan te doen. Na tien jaar had ik nog steeds de hele dag pijn. Tot het punt dat ik met mijn hele wezen besloot dat het tijd was om de verantwoordelijkheid over mijn lichaam in eigen hand te nemen. ‘Per toeval’ ontdekte ik Chi Neng Qigong en binnen een maand was ik van de pijn af en was mijn rug sterker dan ooit. En nog steeds! Tijdens andere fysieke uitdagingen ontdekte ik de Helende Reis van Brandon Bays en Systemisch Werk, waarin ik me verder heb gespecialiseerd en een vorm heb ontwikkeld waarbij het systemische werk en het lichaamswerk samenkomen.

Mijn grootste passie is en blijft echter Chi Neng Qigong. In alles wat ik doe is de filosofie en zijn de bewegingen vanuit Chi Neng Qigong verweven. Vol verbazing en verwondering ervaar ik iedere keer weer hoe snel en makkelijk dingen kunnen veranderen, soms al na een eerste les! Hoe mooi om mensen weer in contact te brengen met hun werkelijke essentie. Om balans te mogen ervaren op fysiek, mentaal, emotioneel en zelfs spiritueel niveau. Alweer 15 jaar lang komen al mijn zakelijke en persoonlijke ervaringen samen in groepslessen, workshops en het individueel coachen en begeleiden van mensen. Dit varieert van verdiepingsworkshops voor collega-instructeurs, fysiotherapeuten, yogadocenten tot aan individuele coaching van werknemers op de werkvloer. Van wekelijkse Chi Neng Qigong lessen voor beginners tot aan begeleiding op maat voor mensen die te kampen hebben met een chronische of ernstige ziekte. Ik deel mijn passie, kennis en ervaringen met veel plezier als docent aan het Chi Neng Instituut.”


Arianne de Zwart (1969) is Chi Neng Qigong instructeur Level 1, 2 en 3 en kinderinstructeur. In haar praktijk in het noorden en oosten van het land integreert ze Chi Neng Qigong, de Helende Reis en Systemisch Werk tot maatwerk bij het begeleiden van mensen gedurende hun reis op weg naar herstel. Vanaf september 2018 deelt ze haar diepgaande kennis, ervaringen en passie voor Level 3 in de door haar ontwikkelde opleiding, in nauwe samenwerking met Li Hongshi. Van haar hand is uitgekomen; het studieboek Wu Yuan Zhuang – Zhineng Qigong Level 3  – een poster met de hele vorm Level 3 – een audio Level 3 – een video Level 3. Allen verkrijgbaar bij het Chi Neng Instituut. 

Arianne geeft de Level 3 opleiding samen met Teacher Li Hongshi, en diverse modules en trainingsdagen Level 1 en 2.