De vervolgopleiding tot instructeur Level 2

De Level 2-opleiding duurt minimaal twee jaar. Je kunt pas examen doen als je minimaal 2 jaar level 1 instructeur bent. Tijdens je opleiding volg je in totaal 19 verplichte opleidingsdagen verdeeld over verschillende workshops. Thuis werk je dagelijks aan een gong (een periode van 100 dagen waarin je één oefening doet). Schrijf je hier in voor de workshops van je keuze. De opleiding wordt gegeven op MBO niveau en bestaat uit:

• viermaal een tweedaagse workshop level 2*;
• viermaal een eendaagse Trainingsdag level 2 (of de reis naar Mallorca);
• vierdaagse workshop Level 2 bij Teacher Li Hongshi;
• tweedaagse workshop 'De Verdieping' met Patricia van Walstijn;
• een dag examenvoorbereiding met Saskia Vermeesch.
*examen tijdens de laatste tweedaagse workshop level 2.

Exameneisen Chi Neng Qigong instructeur level 2
Het examen voor level 2-instructeur vraag je tijdig aan bij het Chi Neng Instituut. Of je examen kunt doen, hangt ook af van de beoordeling van je docent tijdens de Level 2-weekenden. Minimaal twee weken voor je examenvoorbereiding lever je een verslag in waarin je aan de hand van opdrachten jouw theoretisch inzicht en je persoonlijke visie op de theorie hebt uitgewerkt. Hierbij maak je gebruik van de opleidingsmap, en 'Bring home your heart' van Li Hongshi. We raden je aan om ook het boek 'Zhineng Qigong: The science, theory and practice' van Ooi Kean Hin te gebruiken om je inzicht te verdiepen en als naslagwerk. Tijdens het examen lever je de gong-formulieren in van de Body & Mind: honderd Wall Squats of 15 minuten Crane's Walk, Chen Qi (5 minuten), Cheng Bi en een gong met onderdelen uit de B&M. Het examen doe je tijdens de laatste tweedaagse workshop level 2.

Tijdens het examen verwachten we:
1. correcte uitvoering van de Body & Mind;
2. uitvoering van honderd Wallsquats of 15 minuten Crane's walk;
3. uitvoering van Chen Qi (5 minuten);
4. uitvoering van Cheng Bi (8 minuten);
5. dat je een groep door de Body & Mind-oefening kunt leiden zonder cd;
6. dat je als instructeur tijdens het examenweekend elk moment kan worden ingeschakeld om een stukje les te geven aan de groep.

Je kunt eventueel een herexamen doen. Dit duurt dan één dag.

Na het behalen van je examen voor Level 2 hoef je geen jaarlijkse update-punten meer te halen.

Herexamen is mogelijk en gaat altijd in overleg met het Chi Neng Instituut Nederland. Het herexamen neemt meestal één dag in beslag.

Klachtenprocedure Ben je ergens niet tevreden over? Laat het ons weten. Klachten worden door het Chi Neng Instituut gezien als leermomenten en kansen ter verbetering van de kwaliteit van de organisatie- en opleidingsprocessen.

Waar kun je terecht? Meld je klacht bij het secretariaat. De medewerkers van het secretariaat zijn het eerste aanspreekpunt. Zij beoordelen de klacht en lossen het indien mogelijk op. Kunnen zij de klacht niet zelf oplossen, dan overleggen ze met de hoofdopleider.

Termijn Wij registreren iedere klacht middels een klachtenregistratieformulier, dat een medewerker van het secretariaat invult. Je klacht wordt, indien mogelijk, binnen een maand behandeld en opgelost. Mocht de procedure langer duren, dan word je daarvan op de hoogte gebracht, met een indicatie van de te verwachten termijn. Wij doen er alles aan om de klacht zo spoedig mogelijk op te lossen. Heb je een klacht? Stuur een e-mail naar het secretariaat.

Contact

Wij zijn maandag en donderdag 09:00 - 13:00 uur telefonisch te bereiken op 06 - 432 78 112. Of mail naar nederland@chineng.eu