Vervolgopleiding level 3

/Vervolgopleiding level 3
Vervolgopleiding level 32018-04-22T13:09:50+00:00

Vervolgopleiding tot instructeur level 3

Vervolgopleiding level 3 – Wu Yuan Zhang, The Five Elements Unified Form

De Vervolgopleiding level 3 duurt minimaal anderhalf jaar. Je kunt beginnen met de losse workshops als je level 1 instructeur bent en je kunt examen doen zodra je level 2 instructeur bent. Tijdens je opleiding volg je in totaal 18 (of 16 als je ‘de Verdieping’ al hebt gedaan) verplichte opleidingsdagen. Thuis werk je dagelijks aan een Gong (een periode van 100 dagen waarin je één oefening doet). De opleiding bestaat uit:

• tweedaagse ‘De Verdieping van Chi Neng Qigong’ (deze heb je waarschijnlijk al gevolgd voor je level 2 opleiding)
• éénmaal een ‘Trainingsdag level 3’
• driemaal een tweedaagse ‘Vervolgworkshop level 3’*
• tweemaal een ‘vierdaagse workshop Level 3’ met Teacher Li Hongshi
• één dag examenvoorbereiding
*examen tijdens de laatste tweedaagse workshop level 3.

We gaan de prachtige level 3 vorm in al zijn diepgang aanleren en ervaren. We openen de energiepunten; Lao Gong, Bahui, Yongquan, Mingmen en Duqi en de diverse belangrijke qi punten aan de achter-, zij- en voorkant van het lichaam. Samen bewegen we sierlijk en soepel als een kraanvogel; slapend, starend, vliegend, lopend en etend.

Wat level 3 anders maakt dan de level 1 en 2 oefeningen die we tot nu toe beoefend hebben, is de combinatie van de beweging, de handmudra’s, de klanken en het oproepen van de emotie die bij ieder orgaan hoort. De combinatie van deze aspecten stimuleert de open-close beweging in de organen. Hierdoor worden niet alleen je fysieke organen sterker, maar ervaar je vooral ook het stabieler worden van je ‘emotionele lichaam’.

workshops level 3

Exameneisen Chi Neng Qigong instructeur level 3

Het examen voor level 3-instructeur vraag je tijdig aan bij het Chi Neng Instituut. Of je examen kunt doen, hangt ook af van de beoordeling van je docent tijdens de level 3-weekenden. Minimaal twee weken voor je examenvoorbereiding lever je een verslag in waarin je hebt uitgewerkt wat Level 3 voor jou heeft betekent. Wat is er veranderd tijdens je opleiding m.b.t. je fysieke en emotionele qi-systeem. Waar ben je tegenaan gelopen gedurende de opleiding en tijdens de uitvoering van je gongs en hoe ben je daar mee om gegaan. Verwacht wordt een persoonlijke reflectie van jouw proces gedurende deze opleiding.

Tijdens het examen lever je Gong-formulieren in van de volledige Level 3 oefening, van een gong met de klanken en van minimaal twee gongs met losse of gecombineerde onderdelen uit deze oefening. Daarnaast vragen we van je om tijdens het examenweekend een korte presentatie te geven over één van de dertien onderdelen; een uitgebreide verdieping van dat betreffende onderdeel.  Het examen doe je tijdens de laatste tweedaagse workshop level 3.

Tijdens het examen verwachten we:

1. correcte uitvoering van de Five Elements Unified Form
2. dat je een groep door de Level 3 oefening kunt leiden zonder cd
3. dat je een korte presentatie geeft over een van de 13 onderdelen van de Five Elements Unified Form
4. de vijf klanken (onderdeel 5 t/m 9); deze worden tijdens de tweede vierdaagse level 3 workshop geëxamineerd door Teacher Li Hongshi
5. de gong formulieren; de volledige level 3 oefening, de klanken en twee zelf samen te stellen gongs, in overleg met Arianne de Zwart

In overleg met de groep worden e.v. losse intervisiedagen of online trainingsmomenten aangeboden

Herexamen is mogelijk en gaat altijd in overleg met het Chi Neng Instituut Nederland. Het herexamen neemt meestal één dag in beslag.

Klachtenprocedure Ben je ergens niet tevreden over? Laat het ons weten. Klachten worden door het Chi Neng Instituut gezien als leermomenten en kansen ter verbetering van de kwaliteit van de organisatie- en opleidingsprocessen.

Waar kun je terecht? De medewerker van het secretariaat is het eerste aanspreekpunt. Kan hij de klacht zelf niet oplossen, dan overlegt hij met de hoofdopleider. Heb je een klacht? Stuur een e-mail naar nederland@chineng.eu.