In memoriam

Onderstaande tekst is eerder door Saskia geschreven

Chi Neng Qigong is Stappen in Vertrouwen. De weg naar jouw Hart.

Het is vroeg in de ochtend. De vogels beginnen te fluiten, de zon komt op en de ontwakende natuur lokt mij vaak naar buiten voor een wandeling in de ochtendschemering. Vanuit deze stilte start ik graag mijn oefeningen.

‘Elke dag weer besef ik wat Chi Neng Qigong in mijn leven heeft gebracht. Diepe innerlijke stilte en het besef dat alles één is. Het brengt je op alle niveaus in contact met jezelf. Het mooie van Chi Neng Qigong vind ik dat je in volledig vertrouwen helemaal de verantwoording leert nemen voor jezelf. Daar gaat het voor mij over. Ongekend vertrouwen in jezelf, de oefeningen, de ander en het geheel. Op het moment dat ik met Chi Neng Qigong in aanraking kwam voelde ik mij, ondanks dat ik voor de wereld om mij heen goed functioneerde,  met periodes neerslachtig.

Tot ik op een dag een artikel over Chi Neng Qigong las. Na een eendaagse training voelde ik iets gebeuren in mijn lichaam en geest wat voor mij op dat moment nog onverklaarbaar was. Geïnspireerd door dit gevoel begon ik met mijn eerste gong van honderd dagen met de Lift Qi Up, Pour Qi Down oefening. Al op de helft van de gong verdwenen mijn  stemmingswisselingen als sneeuw voor de zon. Mijn vertrouwen en overtuiging in Chi Neng Qigong werd hierdoor zo groot dat ik besloot dat ik deze bijzondere bewegingsleer wilde leren en doorgeven aan anderen. Lesgeven is voor mij samen verdiepen, elkaar enthousiasmeren en ondersteunen in het qiveld om zowel naar binnen als naar buiten te groeien, het hart te openen en samen stap voor stap te bewegen in het veld van ongekend vertrouwen.’

Saskia Vermeesch (1966) was docent aan de Level I opleiding van het Chi Neng Instituut. Ze was Chi Neng Qigong instructeur level 1 en 2 en Kinderinstructeur. Samen met Patricia van Walstijn gaf zij ook de workshop “De Beleving van Chi Neng Qigong” en ze gaf de Level 1 en Level 2 examenvoorbereidingen. Zij was betrokken bij de ontwikkeling van Chi Neng Qigong voor Kinderen en de Kindercd. Daarnaast was Saskia beeldend kunstenaar en eerstegraads docent beeldende vorming. Zij studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg.

Chi Neng Qigong ~ ongekend vertrouwen in jezelf, de ander en het geheel ~