Hoe haal ik het beste uit mezelf en mijn leven en wat is dat dan? Hoe werken mensen? Hoe werkt het leven?

Ik ben altijd bezig geweest met zoeken naar antwoorden op deze vragen. Ik heb zoals zo veel mensen moeilijke periodes gekend; vermoeidheid, burn-out, depressie. Fysieke kwalen, vooral in rug en schouders, waren een vast onderdeel van mijn leven.

Ik heb yoga gedaan, veel gelezen, een coachopleiding gedaan en daar heb ik heel veel aan gehad. Maar pas toen ik Chi Neng qigong ontdekte vielen de stukjes echt op hun plaats. Ik ervoer een rust die ik niet eerder had ervaren, een gevoel van “oh, zo!” Ook fysiek begon ik me gezonder te voelen dan ik me voor mijn veertigste ooit had gevoeld.

Ik ben toen gericht gaan oefenen, heb diverse meerdaagse trainingen gevolgd en uiteindelijk de opleiding tot instructeur afgerond. Aanvullend heb ik een intensieve training Qigong Therapist bij leraar Ooi Kean Hin gevolgd en hij is nog steeds mijn leraar en begeleider. Een enorme verdieping in mijn ontwikkeling. Het biedt me de mogelijkheid gericht en persoonlijk met mensen te werken aan hun gezondheid en welzijn.

Chi Neng is voor mij een soort ‘levenshandleiding’. Het is meer dan oefeningen. Het wijst je de weg. In de eerste plaats om “je hart thuis te brengen” en om daar vervolgens mee te doen wat voor jou in jouw leven past. Dat is mijn missie: mensen helpen de best mogelijke kwaliteit van leven te vinden. Wat dat dan ook voor een ieder is. Je zo goed mogelijk voelen op jouw manier.

Ik geef lessenseries, workshops en individuele begeleiding in het centrum van Den Haag