De basisopleiding tot instructeur Level 1

De basisopleiding duurt minimaal één en maximaal twee jaar. Tijdens je opleiding heb je in totaal 21 verplichte opleidingsdagen verdeeld over verschillende workshops. Thuis werk je dagelijks aan een gong (een periode van 100 dagen waarin je één oefening doet). Schrijf je hier in voor de workshops van je keuze. De opleiding wordt gegeven op MBO niveau en bestaat uit:

• eendaagse 'Voor beginners' met Patricia van Walstijn;
• drie keer een tweedaagse 'Basisworkshop, level 1'*;
• tweedaagse 'De Essentie' met Harry Meesters;
• tweedaagse 'De Beleving' met Patricia van Walstijn en Saskia Vermeesch;
• twee keer een 'Trainingsdag level 1';
• eendaagse 'Traditionele Chinese Geneeskunde' met Rixt Dorrestein;
• eendaagse 'Anatomie, qi en emoties' met Jeroen Kamil;
• vierdaagse 'Level 1' met Teacher Li Hongshi;
• een dag 'Examenvoorbereiding' met Saskia Vermeesch;
• een stagedag bij een eendaagse 'Voor beginners' met Patricia van Walstijn.
*examen tijdens de laatste tweedaagse basisworkshop

Exameneisen Chi Neng Qigong instructeur level 1
Je examen tijdens je laatse tweedaagse workshop vraag je zelf (tijdig) aan bij het Chi Neng Instituut. Voorafgaand aan je examentraining lever je een verslag in van je persoonlijke ontwikkeling gedurende de opleiding. Tijdens het examen lever je de gong-formulieren in van de Warming up, Lift Qi Up and Pour Qi Down, vijftig Wall squats, 3-Centres Merge en Sway La Qi. Tijdens het examen verwachten we:

1. een correcte uitvoering van de Lift Qi Up, Wall squats en de 3-CM;
2. uitvoering van vijftig Wall Squats;
3. uitvoering van 33 minuten armengong;
4. dat je een groep door de LQU kunt leiden zonder cd;
5. correcte beantwoording van tien theorievragen, die gebaseerd zijn op de opleidingsmap;
6. de getekende instructeursovereenkomst (gedragscode,etc.)

Jaarlijkse update
Om gecertificeerd te blijven als instructeur van het Instituut dien je na het behalen van je Level 1 diploma nog drie jaar 6 updatepunten te behalen tenzij je doorgaat voor de Level 2 opleiding.
De updatemogelijkheden waaruit je jaarlijks kunt kiezen:
• alle vierdaagse workshops of reis Mallorca (6 punten)
• alle tweedaagse workshops (4 punten)
• alle eendaagse workshops (2 punten)

Herexamen is mogelijk en gaat altijd in overleg met het Chi Neng Instituut Nederland. Het herexamen neemt meestal één dag in beslag.

Lidmaatschap
Tijdens je opleiding kun je lid worden van het Chi Neng Instituut. Als lid heb je o.a. recht op korting op alle producten. Zodra je geslaagd bent wordt je vermeld op de site en verwijzen wij studenten door. Je kunt meelopen met workshops en we kunnen je vragen voor het geven van workshops. Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer info over de kosten en voordelen van het lidmaatschap.

Klachtenprocedure Ben je ergens niet tevreden over? Laat het ons weten. Klachten worden door het Chi Neng Instituut gezien als leermomenten en kansen ter verbetering van de kwaliteit van de organisatie- en opleidingsprocessen.

Waar kun je terecht? Meld je klacht bij het secretariaat. De medewerkers van het secretariaat zijn het eerste aanspreekpunt. Zij beoordelen de klacht en lossen het indien mogelijk op. Kunnen zij de klacht niet zelf oplossen, dan overleggen ze met de hoofdopleider.

Termijn Wij registreren iedere klacht middels een klachtenregistratieformulier, dat een medewerker van het secretariaat invult. Je klacht wordt, indien mogelijk, binnen een maand behandeld en opgelost. Mocht de procedure langer duren, dan word je daarvan op de hoogte gebracht, met een indicatie van de te verwachten termijn. Wij doen er alles aan om de klacht zo spoedig mogelijk op te lossen. Heb je een klacht? Stuur een e-mail naar het secretariaat.

Contact

Wij zijn maandag en donderdag 09:00 - 13:00 uur telefonisch te bereiken op 06 - 432 78 112. Of mail naar nederland@chineng.eu