Veel gestelde vragen

Wat is Qigong?

Het begrip Qigong bestaat uit het begrip Qi en het begrip Gong. Gong staat voor 'energietijd' oftewel de door iemand bestede tijd en inspanning. Door energietijd (Gong) ontstaat Gong Fu of Kung Fu: vaardigheid die je verwerft door trainen. Zo'n vaardigheid kun je op elk gebied hebben. Een goede bakker heeft Gong Fu voor broodbakken. Gong Fu heeft dus niet speciaal te maken met krijgskunst, zoals sommige mensen denken.

Qigong is het verleggen van je aandacht van buiten naar binnen door middel van oefening en karakterontwikkeling. Pas als je je aandacht naar binnen richt, ga je jezelf leren kennen en wordt je bewustzijn helder.

Wat is het verschil tussen Chi Neng Qigong en Zhineng Qigong?

Zhineng Qigong is de Chinese bewegingsleer die is ontwikkeld door Dr. Pang Ming. De naam van deze bewegingsleer is niet beschermd, iedereen kan zich dus Zhineng instructeur noemen. Iedereen kan ook zijn eigen invulling aan de bewegingsleer geven.

Toen Patricia van Walstijn na haar kennismaking met Dr. Pang Ming in China besloot deze leer naar Europa te brengen, deed zij dat onder de naam Chi Neng Qigong. Deze in Europa beschermde naam staat voor de bewegingsleer zoals deze door Dr. Pang Ming is ontwikkeld en onderwezen.

Het Chi Neng Instituut blijft zo dicht mogelijk bij de zuivere leer en doet er alles aan om de kwaliteit hoog te houden. We werken hiervoor nauw samen met Teacher Li Hongshi. Teacher Li stond tien jaar aan het hoofd van de 'Teachers training division' in het Huaxia Zhineng Centre. In die functie was hij destijds verantwoordelijk voor de training van alle Zhineng instructeurs. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het 'Recovery Centre' en was hij manager van het centrum. De docenten van het Chi Neng Instituut worden regelmatig bijgeschoold door Teacher Li om hun kennis en beheersing van de bewegingsleer zuiver te houden en te verdiepen. Alle bij het instituut aangesloten instructeurs volgen jaarlijks een update bij de docenten van het instituut en hebben daarnaast de mogelijkheid regelmatig workshops van Teacher Li en andere Zhineng leraren te volgen. Op deze manier is gewaarborgd dat het Chi Neng Instituut staat voor Zhineng Qigong zoals dit destijds in het centrum van Dr. Pang Ming werd onderwezen.

Als je les neemt bij een op deze website vermelde instructeur, kun je ervan uitgaan dat deze persoon de opleiding bij het instituut heeft volbracht en jaarlijks zijn/haar update volgt.

Contact

Wij zijn maandag en donderdag 09:00 - 13:00 uur telefonisch te bereiken op 06 - 432 78 112. Of mail naar nederland@chineng.eu