Chi Neng (Zhineng) Qigong

Zhineng Qigong is de Chinese bewegingsleer die Dr. Pang Ming ontwikkelde. Toen Patricia van Walstijn na haar traiining en kennismaking met Dr. Pang Ming in 1998 in China besloot deze leer naar Europa te brengen, werd haar gevraagd dat niet onder de naam Zhineng te doen vanwege de scherpe overheidscontrole op het centrum waar inmiddels 7000 mensen elke dag trainden. Om deze reden gebruikten collega's Luke Chan de naam 'Chi Lel' en Mingtong Gu de naam 'Wisdom Healing Qigong'.

De naam Chi Neng is beschermd en alle instructeurs die deze naam gebruiken hebben hun volledige opleiding voltooid, les gehad van Teacher Li en zij voldoen aan de updates en gedragscode van het het Chi Neng Instituut. Inmiddels wordt de naam Zhineng wel in Europa gebruikt waarbij er soms (helaas) eigen oefeningen en interpretaties worden gegeven.

Het Chi Neng Instituut blijft zo dicht mogelijk bij de zuivere leer en doet er alles aan om de kwaliteit hoog te houden. We werken hiervoor nauw samen met Teacher Li Hongshi. Teacher Li stond tien jaar aan het hoofd van de 'Teachers training division' in het Huaxia Zhineng Centre. In die functie was hij destijds verantwoordelijk voor de training van alle Zhineng teachers. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het 'Recovery Centre' en was hij manager van het centrum. De instructeurs van het Chi Neng Instituut hebben allemaal les gehad van Teacher Li. Op deze manier is gewaarborgd dat het Chi Neng Instituut staat voor Zhineng Qigong zoals dit destijds in het centrum van Dr. Pang Ming werd onderwezen.

Contact

Wij zijn maandag en donderdag 09:00 - 13:00 uur telefonisch te bereiken op 06 - 432 78 112. Of mail naar nederland@chineng.eu