Laden Evenementen
Evenementenreeks Evenementenreeks: Anatomie, qi en emoties – 1 dg.

Anatomie en Chi Neng Qigong; grenzen versus grenzeloosheid

Ons lichaam is de plek waarin we leven. Als we naar iemand kijken zien we eerst een lichaamsvorm. Deze vorm wordt bepaald door het bindweefsel. Het ene lichaam zit ruim in z’n vel en beweegt gemakkelijk en vrij. De spieren, organen en gewrichten worden weinig beperkt in hun bewegingen. Bij een ander lichaam is het jasje zo strak dat de spieren, organen en gewrichten ingeperkt worden.

Aan de houding of manier van bewegen van iemand is veel af te lezen. Een lichaam dat veel heeft meegemaakt voelt vaak niet meer zacht, maar vol en vast. Vol met stagnatie, emotie, verleden en begrenzing. Soms zit alleen een deel van ons lichaam vast: nek, schouder of onderrug en soms zijn we ons van bepaalde delen van ons lichaam helemaal niet meer bewust. Eén van de redenen voor dit vastzitten of ‘uit contact zijn’ is dat er emotionele lading in dat deel van het lichaam ligt opgesloten waarmee we niet geconfronteerd willen worden.

We kennen allemaal wel de zachte kracht waarmee een baby onze vinger vastpakt. Je voelt de intentie van deze kracht en tegelijk de zachtheid, ontspanning en warmte. De energie stroomt en er zijn geen blokkades. Daar kunnen wij ook weer naartoe door training en bewustwording en soms een zetje door middel van een behandeling. Jeroen laat je zien hoe blokkades ontstaan en hoe deze zich direct vastzetten in je lichaam en je krijgt eenvoudige tips om door Chi Neng Qigong training en bewustwording zelf je lichaam weer vrij te maken. De 3-CM is een van de oefeningen die uitgebreid aan bod zal komen.

Jeroen Kamil heeft een praktijk voor osteopathie in Arnhem en hij is Chi Neng Qigong instructeur. Hij is enthousiast golfer en maakte 10 jaar lang deel uit van het fysieke begeleidingsteam van de oranje en jong-oranje selectieleden van de Nederlandse Golf Federatie. Zijn grote passie is het in beweging zetten van de energie in het lichaam om pijn, emotionele lading en blokkades te helpen opheffen waardoor mensen meer in vrijheid kunnen leven en gemakkelijker bij hun potentieel komen. Voor meer info over Jeroen: www.jeroenkamil.nl

Voor wie iedereen die bekend is met Chi Neng Qigong door een Introductiedag of les bij een instructeur

Deze workshop telt mee voor de opleiding tot Level 1 instructeur