China reis – september 2021

/China reis – september 2021
China reis – september 20212018-12-01T16:26:04+00:00

In september 2021 gaan we naar China. Ja, het duurt nog lang maar voorpret is ook wat waard en als je nu al weet dat je gaat kun je bijvoorbeeld geld opzijzetten en misschien zelfs besluiten langer te blijven om door te reizen binnen China of door te reizen naar Tibet. Dat alles heeft voorbereiding nodig. Hoe dan ook, het wordt een reis om nooit te vergeten.

We zijn hier al eerder geweest met het CNI dus we weten wat een fantastische reis dit gaat worden. We gaan naar een van de mooiste gebieden van China: Yangshuo. En we verblijven in een heerlijk comfortabel hotel met uitzicht op de Li-rivier en het karstgebergte. De foto die je hierboven ziet is genomen vanuit de hotelkamer. Als je de gordijnen opendoet is het alsof je in de Efteling bent… We trainen met Teacher Li Hongshi aan de oever van de rivier en in een mooie Chinese zaal als het buiten te warm is.

Het schema zal er ongeveer zo uitzien:

Dag 1: in de namiddag vliegen van Amsterdam naar Guilin met 1 tussenstop
Dag 2: aankomst in de namiddag bij het hotel

Dag 3: eerste trainingsdag met Teacher Li Hongshi
Dag 4: trainen
Dag 5: trainen
Dag 6: trainen

Dag 7 en 8: excursie van twee dagen naar de Longji rijstvelden met de mooiste landschappen van China. We bezoeken de lokale bevolking en we slapen in Guilin waarna we met een cruiseboat over de Li rivier weer terug naar Yangshuo varen.

Dag 9: vijfde trainingsdag met Teacher Li Hongshi
Dag 10: trainen
Dag 11: trainen
Dag 12: trainen

Dag 13: Vrije dag waarop je activiteiten kunt boeken bij het hotel; Chinees koken, kalligrafie, raften op de rivier, fietsen etc.

Dag 14: in de namiddag vliegen van Guilin naar Amsterdam met 1 tussenstop. Aankomst op de dag erna, vroeg in de ochtend.

Het eten in het hotel is geweldig en de mensen doen er alles aan om het ons naar de zin te maken. We kunnen fietsen huren en de omliggende dorpjes ontdekken, een kalligrafie workshop volgen en met een vlot de rivier afzakken. We bezoeken de indrukwekkende Chinese show van wereldberoemde regisseur en artiest Zhang Yimou op de Li rivier. September is de ideale maand om te gaan, met de minste kans op regen en rond 23 graden.

De kosten
Die zijn op dit moment nog niet bekend omdat het nog vroeg is. We hopen begin 2019 de details van deze reis definitief te maken.
De vlucht wordt door de deelnemer zelf betaald en gaat naar Guilin. Vaak met een tussenstop in Beijing. Daarvoor kun je de prijzen dus zelf checken, hoewel de prijzen voor 2021 nog niet bekend zijn zullen die niet heel veel afwijken. We verwachten dat de vlucht rond 750/800 euro zal kosten. Tegen die tijd geven we precies aan welke vlucht je kunt boeken als je heen en terug met de bus mee wilt van het het vliegveld van Guilin naar het hotel.

Voor het totale arrangement gaan we er alles aan doen om de prijs onder de 2000 euro te houden inclusief slapen/eten/drinken/excursies/bus en boot/training. Zodra we meer info hebben zetten we die op de site. Het duurt nog lang en het is moeilijk om nu al prijzen te krijgen van China.

Als je nu al weet dat je meegaat reserveer je plek dan alvast d.m.v. een mail naar ons want er is beperkt plaats in het hotel en we gaan met een kleine groep. Je zit natuurlijk nog nergens aan vast!

Deze reis telt mee als 4 dagen voor de opleiding tot instructeur level 1 en 4 dagen voor de opleiding tot instructeur level 2.