China reis – september 2020 én 2021

/China reis – september 2020 én 2021
China reis – september 2020 én 20212019-02-06T14:52:41+00:00

.

De tweede helft van september 2020 én 2021 gaan we naar China

Ja, het duurt nog even, maar voorpret is ook wat waard en als je nu al weet dat je gaat kun je e.v. al geld opzijzetten en misschien zelfs besluiten langer te blijven en door te reizen binnen China of naar Tibet. Dat alles heeft voorbereiding nodig. Hoe dan ook, het wordt een reis om nooit te vergeten.

We zijn hier al in 2011 geweest met het CNI dus we weten wat een fantastische reis dit gaat worden. We gaan naar een van de mooiste gebieden van China: Yangshuo. En we verblijven in een prachtig hotel met uitzicht op de Li-rivier en het karstgebergte. Als je de gordijnen van je slaapkamer opendoet is het alsof je in de Efteling bent… We trainen met Teacher Li Hongshi aan de oever van de rivier en binnen als het buiten te warm is.

Het schema (rond 16 t/m 30 sept.*):

Dag 1
In de namiddag vliegen van Amsterdam naar Guilin met 1 tussenstop
Dag 2
Aankomst in de namiddag bij het prachtige Yangshuo Mountain Retreat aan de Yulong rivier
Dag 3 – 4 – 5 – 6
Vier trainingsdagen met Teacher Li Hongshi met een ochtend- en middagtraining, een lange middagpauze en vrije avonden.
Dag 7 
We vertrekken met de bus naar de Longji rijstvelden in de Longsheng regio. Je bevindt je in een van de de mooiste landschappen van China. We bezoeken de lokale bevolking en we slapen in een hotel in Ping’an met uitzicht op de indrukwekkende natuur. Van daaruit kun je wandelen naar de authentieke dorpjes in het gebied.
Dag 8
We blijven in de ochtend in en rond het dorpje waar we kunnen wandelen en met fantastisch uitzicht de LQU doen. In de middag gaan we met de bus naar Guilin waar we in een park trainen met de lokale bevolking en/of ’s avonds naar de drukke avondmarkt. We slapen in een centraal gelegen hotel om op eigen houtje de stad te verkennen.
Dag 9
In de ochtend worden we opgehaald om naar het dock te gaan, waarna we met een cruiseboot over de Li rivier in ongeveer vier uur weer terug naar Yangshuo varen. Bereid je voor op een ervaring om nooit te vergeten… In de middag is er tijd om te ontspannen en ’s avonds bezoeken we de indrukwekkende Chinese show van wereldberoemde regisseur en artiest Zhang Yimou op de Li rivier.
Dag 10 – 11 – 12 – 13
Trainen met Teacher Li Hongshi
Dag 14
Vrije dag waarop je zelf activiteiten kunt boeken bij het retreat; Chinees koken, kalligrafie, raften op de rivier, fietsen etc.
Dag 15
In de namiddag vliegen van Guilin naar Amsterdam met 1 tussenstop. Aankomst op de dag erna (dag 16), vroeg in de ochtend.

Het eten in het Yangshuo Mountain Retreat is heerlijk en het personeel doet er alles aan om het ons naar de zin te maken. We kunnen fietsen huren en de omliggende dorpjes ontdekken, een kalligrafie workshop volgen en met een vlot de rivier afzakken. September is de ideale maand om te gaan, met de minste kans op regen en rond 23 graden.

De kosten
Die zijn op dit moment nog niet bekend omdat het nog vroeg is. We hopen in maart 2019 de details van deze reis definitief te maken.
De vlucht wordt door de deelnemer zelf betaald en gaat naar Guilin. Vaak met een tussenstop in Beijing. Daarvoor kun je de prijzen dus zelf checken, hoewel de prijzen voor 2020 nog niet bekend zijn zullen die niet heel veel afwijken. We verwachten dat de vlucht minder dan 750 euro zal kosten. Tegen die tijd geven we precies aan welke vlucht je kunt boeken als je heen en terug met de bus mee wilt van het het vliegveld van Guilin naar het retreat.

Voor het totale arrangement gaan we er alles aan doen om de prijs rond de 2000 euro te houden inclusief slapen/eten/drinken/excursies/bus en boot/training. Zodra we meer info hebben zetten we die op de site. Het duurt nog even en het is moeilijk om nu al prijzen te krijgen van China.

Als je nu al weet dat je meegaat reserveer je plek dan alvast d.m.v. een mail naar ons want er is beperkt plaats in het hotel en we gaan met een kleine groep. Je zit natuurlijk nog nergens aan vast!

* Definitieve datum wordt vastgesteld zodra de tickets beschikbaar zijn. Vertrek wordt 14, 15 of 16 sept.

Deze reis telt mee als 3 dagen voor de opleiding tot instructeur Level 1 en 3 dagen voor de opleiding tot instructeur Level 2.